- Spejje -

Idag är det dax att åka in till Område:08 igen fast den här gången för att stanna några nätter. Jag vet inte exakt vad jag ska göra men måste åka in idag efter som jag såg igår att medicinen var slut. Så jag åker någon gång i början på eftrmiddagen i alla fall. Sen så är det ju sjukhuset som vanligt i morgon. Ska strax ringa försäkringskassan efter som min sjukpenning inte kommit på 1 och en halv månade nu och det börjar kännas lite irriterande.

Dom senaste dagarna har jag vart ute och metat nästan varje dag, i hopp om att få att f en lagom stor abborre att lägga på grillen till kvällen. Men det får nog tyvärr vänta eftersom man bara får braxar, mört och små abborre.

Jag som skrev förra veckan att sommaren är slut. Det kanske var lite tidigt att säga även om vindarna är kallare så skiner solen fortfarande nästan varje dag, ja i alla fall senaste dagarna. När jag var med Mamma i norrtälje i torsdags så var vi på willys och lite filmtokig som man är så stod jag vi dvd-hylland och kollade. Och jag hittade The sheilds boxarna säsong 1-4 för en lite billigare summa än vanligt dessutom så nu har jag tidsfördriv i ca 40 timmar. Men har dox redan pressan igenom dom första 14. Nu ska jag ringa försäkrings kassan och sen plocka ihop det jag ska ha med mig. blir jag klar med det i tid så ska jag kanske dra och fiska med bror min i Vika sjön.


Bra slut!

Nu är sommaren slut! Jag var på Fejan på bartömmning i lördags! Och det var nog slutet på sommaren. Nu är det verkligen bara jag kvar på landet och några få gamlingar som fortfarande har semester eller som har gått i pansion.
Jag var ner och städade ur kiosken efter säsongen idag. Det känndes både skönt och lite tråkigt.

Man kan i alla fall kalla lördagen för en bra avslutning på säsongen. Det började på bryggan i väntan på taxibåten. Jag satt där med Marcus, Jossan och Viktor. Samma gäng som man började sommaren med på midsommar dagen.
Också det på Fejan. Väl där ute samlades alla på berget som vanligt innan man sticker iväg till krogen. Men Jag blev bara där några minuter det var kallare än vanligt och jag var hungrig.
Jag hann tillbaka till sista sittningen och fick ta årets kanske sista hamburgetallrik på Fejan. Och den smakade lika bra som vanligt. Bara älskar deras bacon/svamp mix dom har på burgaren.

Efter det blev det bar häng dans och massa sprit. Jag måste säga att jag nog drack en ganska perfekt mängd den kvällen för jag blev lagom full och minns alltihop. Undra om det är ett tecken på att jag börjar bli frisk eller på att jag har lärt mig att dricka någorlunda förståndigt.

Satt nyss och kollade på alla bilder från festerna förra veckan på Facebook. Och fan det var jävligt kul alltså. Kul när man festar samma gäng flera dagar i rad det blir lite festival över det hela. Och den stämningen är ju ganska underbar.
Nu blir jag nog kvar på landet hela den här veckan ut också. Inte mer än fram och tillbaka till stan på onsdag för mitt vanliga blodprov. Men kanske at jag drar in nästa vecka och kär en hel vecka där inne.

Men hur som helst så kommer man minnas även den här sommaren som en bra sommar!





Närmar sig slutet!

Nu närmar sig den här sommaren slutet, och det märks! Dels på vädret som blivit betydligt svalare, men också på alla som har slut på sina semestrar och nästa vecka börjar nästan alla i skolan. Allt detta betyder ju att det inte alls är lika mycket folk kvar på landet. Vilket är lite halv tråkigt.

I tisdags var det lite party hemma hos Simon och då var nästan hela sommar gänget 2008 samlade. Och det även lite party på onsdagen med samma gäng. Men sen åkte dom hem till stan nästan allihop. Men måste säga att det var två riktigt trevliga kvällar.

Igår satt vi på våran uteplats och drack och lyssnade på musik. Dock inte samma gäng som i veckan. Igår var det Jag, Viktor, Emil, Karro, Andreas, Selso, Mange, Matte och Hasse. Det lite äldre gardet. Men det var trevligt et har blivit alldeless för lite sånna kvällar den här sommaren.

Ikväll är det Fejan som gäller igen och för sista gången den här säsongen i alla fall. Det är nämligen bartömning. Dock kommer väl i alla fall jag att åka ut lite dit även under resten av året. Men då blir det nog mest för att relaxa och inte partaja.

Frågan är ju vad man ska fördriva sina dagar med nu när det inte finns någon att umgås med efter att skolorna drar igång nästa vecka igen.

Förvirrad

Jag har märkt att det inteär bra att gå ledig för länge. jag har ingen koll på något längre. Jag har blvit otroligt slö och lam både i tanke och handling. Idag jobbade jag lite i kisoken på eftermiddagen. Sen åkte jag hem. väl hemma åt jag middag.Sen bestämde jag mig att åka ner och lämna nycklarna till Christoffer som skulle jobba i morgon bitti. Trodde jag! För jag var stensäker på att det var måndag i morgn.Christoffer var inte hemma så jag lämnade nycklarna till hans mamma och skickade honom ett sms. Men När jag var hos tim fick jag tillbaka. Fuck You jag är ledig i morgon. vilket fick mig att tänka till, och då insåg jag att det är ju förfan Tisdag i morgon och måndag idag. Så där sprack min planer för morgondagen och jag måste styra om dom en hel del. Men det ska nog ordna upp sig i alla fall..

Nu har jag kollat på Remeber the titans med Syrran som är hemma några dagar. Det var typ 4-5 gången jag såg filmen men den är lika stark och lika bra alla gånger. i love it.

Taxi!

Idag är det lördag kväll och jag ska bara vara hemma och ta det lugnt för jag hade lovat min mamma och pappa att vara chafför åt dom från en fest. Det var då inte riktigt vad jag hade tänkt mig från början men så fick det bli.

Det jag igentligen hade tänkt att skriva om redan för några dagar sen blev uppsjkutet till i dag då jag inte suttit vid datorn sedan dess. Jag var ju som vanligt på Karolinska för att lämna blodprov i onsdags. och det är alltid en upplevelse i sig. Speciellt resan hem därifrån som oftast går det 12 mil långa resan ut till landet.

Man får varje gång träffa nya konstiga människor som har hamnat i taxi branschen av olika anledningar. I onsdags när det var dax att åka hem trodde jag att jag för första gången skulle få åka med en helsvensk taxi chafför men det visade sig att han var från Tjeckoslovakien. Nu är det inte så att jag inte gillar utlänska taxi chafförer men kan vara skönt att få prata med en svensk imellan åt också.

Han började redan när jag klivit in i taxi med att säga "Välkommen ombord" som att det vorde värsta skeppet. Sedan sa Han "Jag ska få bjuda på en konsert under förden" " En konsert i ekologisk musik" sedan satte han på någon musik från 1500-talet som han tyckte var jätte bra. och första halvtimmen malde han sönder mig med vilka sorts aktier och fonder man skulle satsa pengar i för att tjäna pengar och så vidare. Efter ett tag visade det sig att han hade en väldigt bred men konstig musiksmak då jag klagade på hans typ av musik val. Så stannade han och tog fram en bunt med ca 10 andra skivor i som jag fick välja fritt mellan. I den här smaling fanns det både Ryskpatriotisk musik, Irländsk patriotisk musik, Svensk patriotisk musik, Latinsk musik, Classisk musik, Amerikansk country musik och Evert Taube. Så jag bytte lite mellan musiken. Jag frågade han om han inte gillade Reggae, men det visste han inte ens vad det var för något. och Bob Marley hade han aldrig hört talas om.

Det visade sig också att han var religös och höll precis på att läsa nya testamentet som låg på instrument bräden. Han sa att den ända vägen en taxichafför behöver veta vart den ligger, är någon form av väg i Jerusalem som jag inte kommer ihåg namnet på. Den sista halv timmen på bildresan Malde han sönder mig om all möjlig information om Judas och Jesus och massa andra snubbar ur bibeln och massor av teorier han hade. vilket jag inte lyssnade enn skit på utan höll mest med.

Han hade tydligen en viss fetisch för kyrkor för när vi passerade en kyrka stannade han plötsligt och vill veta vad den hette så han tog upp en annan bok från instrumentbrädan och började leta. Det var tydligen en bok med alla Stockholmläns kyrkor i. Sen undrade han om vi inte kunde gå in i den och kolla lite. Den tiden hade inte jag plus att det var stängt. När det var ca 2 mil kvar på resan var vi tvungna att stanna igen på grund av att han nästan somnade vid ratten så han rökte sträckte på benen och drack kallt kaffe han hade i en termos.

Väl framme var det en lättnad. Jag har aldrig varit med om en sån udda människa. Men det var helt klart en upplevelse.

Tråkig kväll istället för kul!

Idag liftade jag med anders österberg in till näsbypark för att jag skulle komma in i god tid. jag hade ju nämligen tänkt att jag skulle gå och se Djurgården - IFK norrköping idag. Såg verkligen fram emot att stå på stadion och se Djurgården spela. Och jag har tillskillnad av många andra njutit ganska mycket senaste dygnet av det dåliga vädret. Tycker det har vart ganska underbart med lite blåst och mycket regn och den svla temperaturen. Mmmm love it. Men det behöver ju inte stanna för länge men som sagt stå 90 minuter i ruggigt väder och se på fotboll hade jag verkligen sett fram emot hur konstigt det än låter.

När jag ko till arenan en halvtimme innan matchen fick jag dock reda på att det var inställt pga. alldeless för mycket vatten på planen. Och det har nu resulterat i att jg sitter själv i lägenheten och har relativt tråkigt i min ensamhet.
Hade ju vart roligare att göra något annat då. men men. I morgon så åker jag till sjukhuset på förmiddagen och sedan ut till landet igen där jag hoppas att det är lite trevligare än här. lite synd att jag inte kunde träffa Vivvy idag heller hade ju vart både en ära och roligt =)

Rykare det blev!

Det var en riktig rykarkväll på Fejan i lördags. Vi tog sjöbris ut i det dåliga vädret. Jag hade med mig tält och sådant men den tanken gav jag upp fort och kollade snabbt upp eventuella återbud på vandrarhems rummen och tur hade jag. Så Jag fixade till och med Rum åt erik och hans tjej. Snäll man är! Det regnade redigt mycket i alla fall och dom hade problem med att få strömmen att hålla på Bufébordet som skulle vara ute. men det löste sig.

Bandet visade sig vara ganska stort med många medlemmar så dom tog upp mycket plats. Men när dom drog igång sin reggae musik så blev det tunggung på Fejansdansgolv. Det var direkt fullt på golvet och alla dansade hela kvällen, enda till bandet inte kunde spela mer. Och det var mycket folk som stod utanför trots att det inte var det bästa värdet. Slutet av kvällen är dock ett stort dimm moln för mig och jag fick höra fullast på Fejan dan efter när jag mötte några i personalen. Men har efter det hört att det nog var några som slog. Bland annat min kära syster och några funktionärer till roslagsloppet. Men jävlar vilken kväll säger jag bara.

Måste göras om nästa år också.
Den karibiska bufeén som serverades smakade också delikat och var riktigt på sin plats då jag var skiiiit hungrig klockan 9 när vi hade vårans sittning.

I morgon ska jag in till sthlm och se på Djurgården igen för första gången på ett bra tag.

Reggaerykare!

Nu är det dax igen Fejan on the road eller vad säger man.. Jag ska i alla fall dit ikväll igen. Det är nämligen karibisk helg där och igår var det stealband som spelade på oljefat och sånt. Men ikväll kommer Urban Tribe ett bra band som jag kollade upp på Myspace. dom kör bra reggae music rakt av. Så jag och 2 kompisar ska tälta utanför konferans området för alla rum är upptagna. Skulle åkt ut redan igår om det inte var så att Pure malt hade spelat sån där störtskön irrländks musik nere på min mors Simpnäsklubb.

Så man hoppas på en riktig röjar kväll i kväll då.

Jag var faktist på Fejan i Onsdags också. Då för att min Bror Love fyllde 19 så vi åkte dit med Asplund för att överaska honom. Han hade nämligen inte tankarna på att vi skulle komma dit. Det var verkligen en bra kväll. Det blev någon bira hemma och en i båten dit. När vi kom dit så låg 2 vattenskotrar och väntade på att få bli urgasade. Också det en överaskning till Våran bror från våran andra bror. Så det blev fullt ös i minst 1 timme. Vi var ute och surfade på vågorna från en av ålandsbåtarna som passerade. Det var helt galet kul. Efter en timme med fullfart och fläkt och några rejält skarpa svängar, mycket lek och skoj. Så gick vi upp och värmde oss i bastun för vi var nämligen blöta alla 3 efteratt flygit av mint en varsin gång.

Vi fick tyvärr vänta länge på vårat bord men middagen blev också en trevlig historia. efter middagen stod hela Fejan persnoalstyrka på 25 pers och sjöng för brorsan som blev generad. som avslutning på uppvaktningen av personalen fick han 3 olika shots på en bricka att svepa i sig. Jag tror han var ganska nöjd efter kvällen bravader när vi lämnade Fejan.

Bilder kommer kanske så småning om.


RSS 2.0